Rapport från helgens seriespel

A-laget och lag C1 och C2 har varit i farten med seriespel den gångna helgen. A-laget ångar på i serieledning i division två och lagledare Lasse Ericsson har skrivit en rapport om deras matcher som ni kan läsa nedan. Våra lag i division tre har haft en tuff start och hamnat i verkligt svåra serier. Men denna helg knep i alla fall lag C1 sin första poäng i en riktig nagelbitare till match mot mittenlaget Sunnersta. Matchen slutade 7-7 och många av de individuella matcherna gick till avgörande i femte set.

Lasse ericssons rapport från A-lagets match:


A-laget ångar på i division 2

 

I lördags var det dags för det första av två hemmasammandrag. Till detta sammandrag var vi full styrka, då både Henric Forsberg och jag själv var tillbaka i laget.

Vi började mot Norrtälje där vi ställde upp med Henrik Magnusson, Henric Forsberg, Micke Steiner och Oscar
Larsson. Norrtälje saknade en av deras bästa spelare Jonas Häggkvist som är borta hela hösten pga skada, så jag hoppades på en klar seger och eventuellt bara någon tappat match. Så blev det också. Stefan Bonell som tillsammans med Jonas
är Norrtäljes bästa spelare spelade väldigt bra och vann över Micke och Henric F. De övriga matcherna fixade vi, Henrik M två vinster, Oscar två vinster och Micke och Henric F var sin singelvinst. Tack vare att vi har en stark trupp med
sex jämna spelare, så luftades Danne Lagerlöf och jag i dubbeln. Danne / Micke och Henrik M / Lasse vann sina dubbelmatcher och vi vann med 8-2, en stabil lagseger.

På eftermiddagen väntade Upplands-Ekeby med ”vår egen” Robin Teng som spelar för dem när han pluggar i Uppsala. Ett Upplands-Ekeby som vi har haft många tuffa matcher mot genom åren och jag förväntade mig en tuff match nu också. Vi mönstrade samma lag som på fm och vi gör en väldigt stabil insats. Robin slog Oscar och det var också enda matchen som vi släppte, så det innebar en klar 8-1 seger där Henrik M och Lasse satte punkt för matchen i första dubbeln.

Efter 4 omgångar toppar vi serien på 8 poäng, samma poäng som tvåan Tibble-Kungsängen, men vi har en suverän matchskillnad med hela 32-4 mot Tibbles 32-14. Alla har spelat bra, Henrik M är obesegrad med 8-0 i kvot, Micke och Oscar 7-1, Danne och Henric F 3-1 och jag själv har bara spelat två dubblar pga skada.

 

Det blir ett spännande sammandrag 18-19/11 för då möter vi först Österåker B som överraskade stort i helgen och
slog både Stocksund och Stockholmsposten. Jag tycker ändå att vi ska slå Österåker då vi har ett jämnare lag, men det kommer inte att bli någon lätt match i Österåkers hemmahall. På lördag em är det sedan dags för seriefinal mot Tibble-Kungsängen som har två verkligt bra spelare i en engelsman och Peter Gripler. De övriga två laget är också bra, men inte på samma nivå som Peter och engelsmannen. Här lär vi få bekänna färg rejält. Jag både tror och hoppas på en seger även här, men varje match kommer att vara superviktig. Kan bli en lite
konstig och tudelad match där varje seger mot Peter och engelsmannen är ett plus och varje förlust mot deras 3:e och 4:e man är ett minus.

 

/Lasse Ericsson, lagledare