Tävlingssäsongen igång! Seriepremiär, Ängbys höstpool och ungdomstävling.

Nu har tävlingsäsongen på riktigt dragit igång!

Seriepremiär
Alla våra fyra lag i de nationella serierna har varit iväg på bortasammandrag. Det stora glädjeämnet resultatmässigt är vårt A-lags prestation i Tibble-Kungsänge där man vann bägge sina lagmatcher övertygande. Läs Lasse Ericssons (lagledare för A-laget) rapport om matcherna längst ned på denna sida.

broken image

Våra övriga lag A2, B1 och B2 i division två och tre har många spelare som gör debut på en högre nivå i seriesystemet. Det visade sig att det blev en tuff start för lagen med idel förluster i lagmatcherna. Men vi hoppas att alla känner att det är utvecklande att möta bättre motstånd. Vi är inte långt efter i de individuella matcherna, så vi har alla möjligheter att börja plocka poäng nu när väl premiären är avklarad.

broken image
broken image

Ängbys höstpool
Två av våra spelare (Emil Fredriksson och Eric Larsson) åkte till Ängbys Höstpool i Vällingby och stod för mycket fina prestationer enligt rapporterna därifrån.

Ungdomstävling 1
När alla våra serielag var iväg på bortasammandrag nyttjade vi hallen till att arrangera årets första ungdomstävling som är en tävling för alla ungdomsspelare i länet. Det var bra uppslutning för att vara så tidigt på säsongen. Väldigt kul att se både våra egna yngre talanger samt att övriga klubbar i länet har snurr på verksamheten. Alla stod för mycket bra pingis och man kan tydligt se att utvecklingen går framåt. Det var riktigt kul att arrangera denna tävling med våra ungdomar som är så hjälpsamma och fina mot varandra.

Lasse Ericssons rapport från A-lagets debut

 

Lyckad seriepremiär för A-laget i Div 2

A-laget åkte till Kungsängen förförsta sammandraget med goda förhoppningar. Eftersom Henric Forsberg firade fruns 50-årsdag och jag själv ff är skadad var laguttagningen lätt. Henrik Magnusson, Dan Lagerlöf, Micke Steiner och debutanten Oscar Larsson var laget som skulle få spela de första två matcherna i serien.

I premiären ställdes vi mot Täby B som kom med ett sämre lag än vad jag hade trott. Därför kände jag mig ganska trygg innan matchen att vi skulle vinna rätt lätt. Känslan stämde, för vi körde
över Täby med 8-0 och 24-0 i set på dryga timmen. Oscar och Micke hade lätta matcher och Henrik och Danne fick lite tuffare motstånd mot de i Täby som spelade bäst för dagen.

Det blev därmed en tidig lunch ochv i diskuterade hur vi skulle ställa upp laget mot Stocksund som jag räknar med ska vara med och slåss om seriesegern. Stocksund vann med hela 8-1 mot Upplands Ekeby med vår ”Robin Teng” i laget. Siffrorna blev kanske lite för stora, då Stocksund vann fyra av fem 5-setare.

Under uppvärmningen på eftermiddagen blev det tydligt att Stocksund skulle ställa upp med bara tre
spelare. Så i praktiken leder vi med 4-0 redan innan start. Ett stort försprång när alla matcher förväntas bli jämna. Micke inleder mot Per Karlsson och vinner övertygande med 3-1. Danne möter Fredrik Lindberg, en svängig match där Danne leder med 6-2 i skilje. Fredrik tar time-out och drar in fyra raka fh. Till slut förlust med 9-11 i skilje. Oscar spelar sedan mot Anders Salwén som tillsammans med Fredrik är de bästa i Stocksund. Anders spelar med långa nabbar på bh och stöter bara med sin bh. Oscar spelar imponerande lugnt och förivrar sig inte utan vinner med ganska klara 3-1. Henrik ger inte Fredrik en chans utan vinner med 3-0 och gör sin bästa match i helgen. Oscar och Micke vinner varsin singel till innan Oscar och Henrik fullbordar en 8-1 vinst med att vinna dubbeln.

4 poäng och 16-1 i matchskillnadär en kanonstart. Lite förvånande att Stockholmsposten förlorade mot Tibble-Kungsängen som saknade sin bästa spelare. Så det innebär att Tibble-Kungsängen seglar upp som en stark kandidat till seriesegern tillsammans med oss med Stockholmsposten och Stocksund som första utmanare.

Nästa sammandrag är på hemmaplanden 14 oktober. Så passa på att komma och titta på bra pingis och heja fram
oss.

/Lasse Ericsson, lagledare