• Veteran sLaget 2024

   

   

  Deltagandet i Östsvenska mästerskapen bland veteraner har sjunkit de senaste åren. För att testa ett nytt upplägg som skulle ge bra träning och ett par trevliga dagar ihop, så kommer här en inbjudan till en lagtävling till de klubbar som tycker att detta upplägg skulle vara kul.

   

   

   

  RESULTAT

  INBJUDAN

  broken image
 • Tävlingen

   

  Kvalspelet den 27 januari 2024 spelasunder en dag där det är ett poolspel med 4 pooler med 5 lag i varje pool där de 2 bästa lagen går till A-slutspel och de 3 sämsta till ett B-slutspel den 27 april 2024. Om det skulle bli mindre intresse än 20 lag så anpassar vi spelschemat efter det och detsamma gäller om det blir fler anmälda lag än 20.


  Lagen består av minst 3 spelare i varje lag och som veteran räknas du som är över 40. Varje klubb får anmäla fler än ett lag, men en spelare får bara
  representera ett lag genom tävlingen. Speltider är kl 9.00, 11.00, 14.00, 16.00 och 18.00 och planerar för att de lag med längst resväg slipper kl 9.00 eller 18.00 omgången.

  Spelplats

  I Västerås BTK:s klubblokal,Klövernhallen, Sjöhagsvägen 7 i Västerås.

  Skulle intresset bli större än 20 lag, kan alternativa kvalplatser bli aktuella som ett komplement. Detta
  kommuniceras direkt efter att anmälningstiden har gått ut eller tidigare
  utifrån intresseanmälan.

  Spelform

   3-mannalag för veteraner 40 ochuppåt. Tävlingen är i första hand för klubblag, men har ni svårt att få ihop tre spelare, kan ni ansöka om dispens hos mig om att ta in en spelare från en annan klubb.

  Lagmatchen bryts när ett lag harvunnit 3 matcher.

  Spelform: A-X, B-Z, C-Y, A-Z, B-X

  Vid 20 lag spelas kvalet somtidigare nämnts i 4 grupper om 5 lag. De två bästa går till A-slutspel och 3-5 i varje grupp går till B-slutspel den 27/4.

  A-slutspelet spelas i 2 grupper omfyra, sedan semifinal och final. Detsamma gäller för 3:an och 4:an i gruppen, så det spelas om varje placering 1 till 8

  B-slutspelet spelas först i 4 st3-lagsgrupper och därefter spel om platserna 9-12, 13-16 och 17-20.

  Så de lag som spelar A-slutspelkommer att få spela 4 kval- och 5 slutspelsmatcher och de i B-slutspel får spela 4 kval- och 4 slutspelsmatcher, så det kommer att bli mycket spel för alla.

  Anmälan

  Anmälan görs till Lasse Ericsson ochpå mailadress lasse.ericsson@live.se senast den 15 december 2023. Ev frågor på samma mail eller på telefon
  070/5173971. Anmälan ska innehålla tänkta spelare i laget. Tävlingen är i första hand avsedd för spelare över 1750 rankingpoäng, men det räcker att två spelare är det. Om fler än 20 lag anmäler sig och annan spelplats inte kan anordnas är det anmälningsdatum som gäller för turordningen för 15 lag. 5 lag har förtur efter rankingpoäng.

  Intresseanmälan

  Tacksam att få en intresseanmälan så snart som möjligt för att kunna planera upplägg så bra som möjligt. Detta är ingen bindande anmälan.

  Anmälningsavgift

  Anmälningsavgiften är 750 kr per lag